Praatjesmaken

In mijn eerdere blog gaf ik aan dat de ABCD filosofie mij op zoveel vlakken raakt. Ook al is deze training vooral gericht op het bouwen vanuit de kracht van bewoners en buurten, spreekt de manier van denken en werken mij ook heel erg aan op wie ik ben en wie ik wil zijn. Maar vooral op wat ik kan. 

Lees meer »

One's a company, two is a crowd.....

Vorig jaar ben ik begonnen in een nieuwe functie. Sociaal Makelaar. Mooie benoeming en ik voel me ermee verbonden. Maar 't is duidelijk dat de term Sociaal Makelaar niet bij iedereen gelijk een helder beeld oproept van wat ik dan eigenlijk doe. Dat blijkt wel als ik op LinkedIn een uitnodigingen krijg met een persoonlijk berichtje: "Hoi Esther, ik zie dat jij ook in de makelaardij zit, laten we linken." Ik hou van linken, dus ik heb de uitnodiging geaccepteerd met een persoonlijk bedankje voor de uitnodiging en een welkom in mijn netwerk. Daarbij heb ik ook benoemd dat ik wel in makelaardij zit maar niet in vastgoed. Geen reactie meer terug ontvangen. 

Lees meer »

Ook een goeiemorgen

Mijn hond blij, ik blij. De man die met zijn hond ons passeert ook blij? Euhm….ik denk het. Of misschien toch niet? Op mijn duidelijk en goed gearticuleerde “goedemorgen” zei hij: “gmgn” of zoiets. Hij reageerde, maar niet heel enthousiast, maar dat kan. Niet iedereen is blij vroeg in de ochtend. Zo passeer ik ook een enkele jogger/hardloper die niet groeten. Die wens ik ook een goedemorgen, maar natuurlijk doe ik alsof ik begrijp dat zij hun adem niet willen verspillen aan een ‘goedemorgen’. 

Lees meer »
11 februari 2021

Een jaar voorbij

Toen ik begon met #365dagenfocus had ik iets heel anders voor ogen dan hoe het uit eindelijk is gelopen. Toch ben ik niet teleurgesteld. Along the way ontdekte ik dat het project vooral ging over mijzelf. Het was goed om tegen mezelf aan te lopen. Hierdoor kreeg ik inzicht in hoe het nou eigenlijk werkt in mijn hoofd, in mijn lijf en hoe zich dat uit in mijn leven. 

Lees meer »
20 maart 2020

Ik voel...

Corona ..... tot 3 weken geleden was mijn eerste gedachte bij Corona nog steeds 'bier'. Natuurlijk had ik al wel gehoord dat deze 'griep' in China was opgedoken. De meeste vreselijk filmpjes over wat ze in China eten en waardoor dit virus de wereld in kwam had prima weten te vermijden. Maar toen Italië dicht ging, dacht ik ineens: "oh nee, als ik in Mei maar wel naar Italië kan." Me totaal nog niet bewust van de ellende die dit virus met zich mee brengt en wat het betekent voor onze samenleving.

Lees meer »
30 december 2019

De focus blijft......

Nog 122 dagen te gaan, dan zijn er #365dagenfocus voorbij. En wat gaat het snel. Toen ik hiermee begon was het voornemen om iedere dag iets te posten rondom het project. Het zou alleen maar leuk worden. (Had ik in mijn hoofd) Al snel ontdekte ik dat focus niet alleen maar leuk is of het er alleen maar beter van wordt. Soms is het best confronterend en dus helemaal niet leuk om focus toe te passen. 

Lees meer »
20 augustus 2019
9 augustus 2019

100 Dagen focus

Na vandaag zijn er 100 dagen focus van mijn #365dagenfocus project voorbij. Ik wilde een mooi stukje schrijven over wat het me tot nu toe heeft gebracht. Maar dat gaat vandaag niet lukken. Het stormt in mijn hoofd. en als het stormt in mijn hoofd, dan stormt het ook in mijn huis.

Lees meer »
6 augustus 2019
1 augustus 2019
28 juli 2019
15 juni 2019
20 mei 2019
15 mei 2019
10 mei 2019