De focus blijft......

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 11:04

Nog 122 dagen te gaan, dan zijn er #365dagenfocus voorbij. En wat gaat het snel. Toen ik hiermee begon was het voornemen om iedere dag iets te posten rondom het project. Het zou alleen maar leuk worden. (Had ik in mijn hoofd) Al snel ontdekte ik dat focus niet alleen maar leuk is of het er alleen maar beter van wordt. Soms is het best confronterend en dus helemaal niet leuk om focus toe te passen. 

De afgelopen periode lag voor mij de focus vooral op de inhoud van mijn leven. Ik heb het altijd druk, ik ben altijd bezig. Er loopt altijd wel een project of traject. Daardoor blijven er dingen van mezelf vaak liggen. Dat is iets wat bij veel mensen gebeurd. En in het overleven heb ik voor mezelf een reeks aan bezigheden gecreëerd die het doen voorkomen alsof ik lekker bezig ben. En eerlijk is eerlijk, ik vind alles wat ik doe ook heel erg leuk. Ik leer er heel veel van en tegelijkertijd heeft een ander er ook iets aan. Dat lijkt 2 vliegen in 1 klap. Maar in de werkelijkheid staat het mijn 'helingsproces' behoorlijk in de weg. 

Dit jaar heb ik wel wel wat stappen gezet. En ik heb bewust naar mezelf en mijn leven gekeken. En op het moment dat ik bedacht dat ik mezelf voorbij liep heb ik ook besloten dat het oké is om toe te geven dat iets niet gaat lukken en het daarom te laten. Dat is wel een dingetje, want eigenlijk staat dat gelijk aan falen zegt mijn spiegelbeeld. Ook zegt mijn spiegelbeeld dan: 'zie je wel, je bent gewoon niet goed genoeg'. Gelukkig heb ik ook een behoorlijke dosis nonchalance in huis en kan ik terug zeggen: 'Nou en??' Maar voel ik dat ook zo? 'Nee!' Natuurlijk steekt het me. 

Ik heb de afgelopen 15 jaar op een heleboel vlakken behoorlijk gefaald en geblunderd. Als partner, als moeder, als huisvrouw, als werknemer, als vriend, als burger..... maar in werkelijkheid vooral als mijzelf. En dat doet wel een beetje pijn. 
Eerder dit jaar noemde ik dat ik graag de beste versie van mezelf wilde worden, maar eigenlijk realiseer ik me nu dat ik de beste versie van mezelf, vóór mezelf wil worden. Ik ben ik, of ik dat nou leuk vind of niet, of een ander dat nou leuk vind of niet. Ik ben ik en ik ben er, niet omdat het mag, niet omdat het kan, niet omdat het moet. Maar gewoon omdat ik het wil!!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Je ma
4 jaar geleden

Goed bezig Esthertje ❤️