Je moet het zelf doen,,,,

Gepubliceerd op 15 juni 2019 om 18:52

Alweer even geleden dat ik iets deelde over mijn 365dagenfocus project.

Dit betekent niet dat ik mijn focus kwijt ben. De focus is heel sterk aanwezig, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. En dat vind ik fijn. Aan het begin van de dag, voordat ik uit bed stap spreek ik af met mezelf dat wat ik doe, dat ik dat met aandacht doe. En aan het einde van de dag, voordat ik slaap laat ik de verkregen inzichten de revu nog eens passeren en bedenk ik wat ze me gebracht hebben, wat ze me kunnen brengen en of ik die inzichten bewust ga toepassen of wens ik ze naar het onbewuste toe waar ze wanneer nodig zich laten gelden.
Door focus sta ik stil bij het moment om dan te voelen of het een fijn moment is , of juist een moment dat helemaal niet prettig voelt.
Het is goed om je bewust te zijn, zonder dat je er iets mee of aan hoeft te doen.
365dagenfocus en stil staan bij wat je voelt gaat niet over alleen maar dingen doen die goed voelen, althans dat is niet mijn insteek. Het is zelfs zo dat ik heel regelmatig dingen niet doe omdat het niet goed ‘voelt’. Van de week had ik ook zo’n ding. Iets waar ik eigenlijk al vanaf jonge leeftijd weerstand op voel. En daar loop ik dus ook regelmatig van weg om het maar niet te hoeven doen. Maar door de focus, realiseerde ik mij dat ik mijn eigen project bewust saboteer vanwege die weerstand.
Dat is gek. Hoe kan ik nou de focus leggen op iets en vervolgens met een grote boog om het pad heenlopen dat me daar naartoe brengt. Alles in mijn lichaam zegt: ‘nee, niet doen!!’ terwijl mijn hoofd roept: ‘doe maar wel, dat is goed voor je, het helpt je om de versie van je zelf, die oké is, te finetunen’. Dat is wat ik wil! Ik wil mezelf finetunen, maar de weg ernaar toe vind ik niet zo prettig.
Dus van de week deed ik iets ver buiten mijn comfortzone, ik deed iets waar ik al jaren enorm veel weerstand op voel. En het inzicht dat ik kreeg was echt een eyeopener. Want ik ging helemaal in tegen wat ik voelde. En het bracht me iets goeds. Niet totaal comfortabel, maar ik ging wel anders kijken naar wat het me bracht. Maar ook naar wat die weerstand mij eigenlijk kost. Mooi focuspunt om op door te pakken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.