Progressie gebeurt buiten je comfortzone

Gepubliceerd op 28 juli 2019 om 19:43

Het is dag 88 van #365dagenfocus....


Oorspronkelijk had ik de bedoeling om iedere dag iets van mijn voorgenomen focus te delen. En ik was ook in de veronderstelling dat ik iedere dag mijn focus ergens anders aan zou geven. Maar naarmate de dagen vorderden bleek dat een 'iets' te hoog gegrepen doel. Dit past helemaal niet bij het doel dat ik voor ogen heb. Op weg naar de beste versie van mijzelf. En daar kom ik niet als ik elke dag op iets anders focus.
Net als het voornemen van veel instellingen in deze maatschappij is, werk ik dit jaar van ‘binnen naar buiten’ aan mijzelf. En dat is een proces dat alleen kan bestaan als ik daar de tijd aan geef die het nodig heeft omdat ik me hierdoor regelmatig buiten mijn 'comfortzone' bevind.
Afgelopen vrijdag werd ik geconfronteerd met een gevecht tussen psyche en lichaam van een ander. Dat raakte mij enorm. Het raakte mij ook in mijn psyche en lichaam. Het meest bijzondere eraan was dat ondanks dat het mij diep raakte, mijn hoofd en mijn gevoel wel in dezelfde taal met elkaar communiceerden. Op dat moment realiseerde ik mij ook hoe belangrijk het is om altijd dicht bij jezelf te blijven. En dat is alleen mogelijk als we ons bewust zijn van wat we voelen en van wat wij denken. Want op het moment dat het niet zo is, gaan wij af op dat wat het sterkste is, de ene keer zal dat ons verstand zijn, de andere keer ons gevoel. Gevolgen van beiden kunnen even ‘vernietigend’ als ‘opbouwend’ zijn.
Mijn mooie breed getalenteerde vriendin en nicht, plaatste pas een mooie quote van haarzelf: “je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”. En vaak is het samen doen precies wat je nodig hebt om weer dicht bij jezelf te komen. Alleen al de wetenschap we op een ander mogen leunen als we het zelf niet op één lijn krijgen, maakt de last die het leven soms kan zijn al draaglijker. Uiteraard hebben we de vrijheid om hier gebruik van te maken of niet.
Waar het om gaat is dat we wat wij doen en de beslissingen die wij nemen ons congruentie (overeenstemming) brengt in psychen en lichaam. Als dat het geval is kan je in je kracht gaan staan en de moed ervaren die je in je hebt en nodig is om buiten je comfortzone je vooruitgang te laten gebeuren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.