De 100 dagen voorbij

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 om 20:53

Tien dagen na de storm is er aan niets meer zichtbaar dat alles (op de vloer) bij elkaar kwam...…

Jullie hebben een stukje tegoed over wat dit #365dagfocus project mij tot nu toe heeft opgeleverd. Het leek niet zo veel maar toen ik eenmaal begonnen was merkte ik dat er onbewust op bewust niveau al best veel is gebeurd. 

❤ Ik overkwam de impact van mijn retraite en hervond mijn balans. Het maakte de wil om m'n leven anders in te richten sterker. Het bracht mij visie en moed. 

❤ Ik ontdekte hoe goed het kan voelen om tijd voor je zelf in je agenda in te plannen. Gewoon een moment waarop je kan doen wat je wilt. Ook als dat dan werken is. Maar gewoon tijd waarin jij bepaalt wat je doet, tijd waarin je doet wat jij wilt.
❤ Ik keek verder dan mijn verdriet en teleurstelling en ondernam actie waardoor ineens de juiste medestanders gingen meedenken. Hierdoor leerde ik dat door te delen je het nog steeds wel zelf moet doen, maar niet alleen.

❤ Ik hakte een knoop door en besloot te gaan voor iets dat ik al heel lang van plan ben, maar door mijn eigen onzekerheid liet ik mij al die tijd tegenhouden. Nu de knoop is doorgehakt kan ineens stappen zetten en over hobbels heen klimmen. 
❤ Door zelf anders te gaan denken herstelde ik de rust in huis en werden de dagelijkse discussies wekelijkse meningsverschillen en daarna voerden we een gewoon gesprek waarbij we beiden konden uitspreken wat wens en wat noodzaak was. Hier en daar vervallen we nog weleens in de discussiemodus, maar doordat ik me er bewust van ben kan ik het ook weer transformeren naar een vorm waarin we gewoon met elkaar in gesprek zijn. 

❤ Ik ontdekte hoe fijn het is om congruentie in mijn hoofd en in mijn buik.te voelen.

❤ Ik maakte een online stormbord aan waarop ik met post-its mijn gedachten kon organiseren en ineens overzicht had in welke doelen ik ambieer. 

❤ Ik ontdekte dat er in het afgelopen jaar wel wat laagjes van de muur die om mijn gevoel heen waren gebouwd zijn gesmolten. En dat ik nog niet altijd raad weet met wat ik voel. Vaak voelt dit nog heel erg ongemakkelijk en wil ik er nog steeds van weg rennen. Door dit te delen kon ik het ongemak beter relativeren en werd ik geholpen er bij te blijven. Ik leerde dat alleen hierdoor ik een realistische graadmeter kan ontwikkelen voor wat goed voelt en wat niet. 

❤ Onverwacht breide mijn netwerk zich uit, ik kwam mensen tegen die met net zoveel drive aan het werk zijn als dat ik zelf voel bij alles, althans het meeste, wat ik doe. 

❤Ik wilde een weekend vrij van G4 en wifi. Hierdoor werd ik me ervan bewust dat dit niet meer weg te denken is uit ons leven zonder dat we daar moeite voor doen. Men neemt aan dat je op welke manier dan ook altijd bereikbaar bent. Tevens is dat andersom ook zo. 

❤ Ik leerde dat vasthouden of loslaten voor mij inmiddels een keuze is. En soms kies ik voor het vasthouden van dingen die een ander niet kan begrijpen. Maar dat is oké. Het belangrijkste is dat ik het begrijp. Want uiteindelijk moet ik er mee leven. En of dat begrijpelijk voor een ander is laat ik dan weer helemaal los ;)

❤ Ik besloot mij niet meer te richten op onhaalbare doelen zoals een opleiding bijvoorbeeld. Maar ik koos voor een 2daagse opleiding voor een specialisme waarvan de inhoud compleet nieuw voor me is, ik heb het nog nooit gedaan, ik besluit dat ik het kan! 

❤ Ik werd zelfbewuster. Bewuster van mezelf maar ook bewuster mezelf. 

❤ Ik leerde dat uit je comfortzone stappen, onwennig is, maar echt een kadootje aan jezelf is. Daar buiten je comfortzone liggen zoveel mooie dingen om ontdekt te worden. 

❤Mijn bewustwordingsproces is een bewust-word-ding geworden. En ik ben er blij mee. Want als ik in 110 dagen al zoveel heb mogen leren en zoveel heb kunnen zien, ben ik gezond nieuwsgierig naar de lijst en de resultaten van het project op 1 mei 2020. 


Er past nog veel meer op dit lijstje, maar dit zijn wel een beetje de hoogtepunten. Het mooie aan dit project vind ik dat het in de eerste instantie prima past in mijn huidige leven, het grappige is dat hoe meer je bewust stil staat bij je leven, je het leven steeds meer gaat aanpassen op je bewustzijn. Er vallen veel puzzelstukjes op zijn plaats. En ik kan er beter mee leven dat niet iedereen mij leuk of aardig vind. Daardoor is er ruimte om te ontdekken of ik mezelf wel leuk vind. 

Samen met Patricia en Marjanne, maar toch heel individueel op het (levens)pad. Voor mij is een heel bijzonder project geworden, het zou zomaar kunnen dat bewust leven mijn nieuwe norm wordt. 

 

Benieuwd naar het 'waarom' van dit project? Of heb je een andere vraag? Just ask!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tineke
5 jaar geleden

Zo mooi om te lezen over de groei die je doormaakt naar een bewuster leven,waarin je je (denk ik)ook gelukkiger zult voelen Esther...
Je bent goed bezig,ga lekker zo door meid!(◕ᴗ◕✿)(◍•ᴗ•◍)❤

Essie
5 jaar geleden

Je mama
5 jaar geleden

Leuk Es dat de bevindingen die jij hebt mij ook zijn opgevallen..
zo zijn het 2 vliegen in één klap.

Essie
5 jaar geleden