Ik voel...

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 21:48

Corona ..... tot 3 weken geleden was mijn eerste gedachte bij Corona nog steeds 'bier'. Natuurlijk had ik al wel gehoord dat deze 'griep' in China was opgedoken. De meeste vreselijk filmpjes over wat ze in China eten en waardoor dit virus de wereld in kwam had prima weten te vermijden. Maar toen Italië dicht ging, dacht ik ineens: "oh nee, als ik in Mei maar wel naar Italië kan." Me totaal nog niet bewust van de ellende die dit virus met zich mee brengt en wat het betekent voor onze samenleving.

Daarnaast was ik druk met het organiseren van Vrouwendag Alphen. Geen moment heb ik er over nagedacht dat het niet door zou gaan. Want ik ben gezond, ik voel me goed, ik ben voorzichtig en hield me aan de richtlijnen om vaker mijn handen te wassen, geen hand te geven (een soort van). 

Vrouwendag Alphen ging dan ook gewoon door... echter was het die dag dat ik me voor het eerst realiseerde dat er echt wel iets aan de hand was. Bezoekers bleven weg. Heel gek, dat het toen pas tot me doordrong. Want alle activiteiten van die week waren slecht bezocht. 

In een sneltrein vaart na 8 maart, verscherpte de maatregelen. Gingen mensen hamsteren, werden er werkplekken aan huis geïnstalleerd, vonden afspraken alleen nog telefonisch plaats. De wereld, mijn wereld veranderde compleet. Ik ben graag op mezelf, ik kies graag mijn eigen werkplek en ik ben groot en deels baas over mijn eigen agenda. Maar ineens was het niet meer mijn keuze, ineens was het een maatregel. En daardoor ben ik ontregeld. 

En een groot deel van mijn omgeving is dat ook. En hoe.... er wordt gescholden, gehamsterd, geoordeeld, veroordeeld, gedreigd, gevochten etc. etc.  Dat maakt dat ik ineens angst voel. Niet angst om ziek te worden, maar angst dat iedereen straks eenzaam is omdat we elkaar niet meer kunnen verdragen. Omdat we niet meer accepteren dat een ander het anders doet of ziet dan wij. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

R
4 jaar geleden

De angst die je voelt is normaal in deze onbekende, wereldwijde uitbraak. Gelukkig zijn er heel veel kleine, grote, lieve, ongelofelijke mooie initiatieven waarbij mensen naar elkaar omkijken. Laat die enkele negatievelingen niet in jouw focus komen.