Laat de dagen tellen...

Gepubliceerd op 6 augustus 2019 om 16:07

De dagen gaan vanzelf voorbij, maar de betekenis van die dagen vul jij in.

Vraag jij jezelf aan het einde van iedere dag af of je eruit hebt gehaald wat er in zat? En hoe vaak kun je dat met een volmondig ja beamen?
Dit vereist focus. Ik stel mezelf niet zo vaak die vraag, omdat het ik de vraag heel vaak niet bevestigend kan beantwoorden. Maar ik ga proberen bewuster invulling te geven aan mijn dagen. En dan vooral naar het creëren van een goede balans tussen wat moet, wat mag en wat kan.
De tijd vliegt voorbij. Vandaag is het maandag, maar voor we het weten is het al weer weekend. Wat ik de laatste tijd heb gemerkt, dit realiseerde ik me aan het einde van mijn retraite, is dat als ik de dag bewust beleef de tijd niet te snel en niet te langzaam gaat. Een dag voelt dan gewoon als een dag, een weekend als een weekend en een week als een week.
Ik ben net 2 weekjes vrij geweest. Vooraf heb ik me alleen voorgenomen te genieten van buiten. En dat heb ik gedaan. Strand, bos, groen. Ik heb nieuwe mensen ontmoet en gereconnect met mensen die ik al lang niet had gesproken. Ik heb me laten inspireren en sommige geïnspireerd kunnen laten raken. Er waren dingen die moesten, dingen die mochten en dingen die konden. Ik heb de dagen niet geteld, maar mijn dagen wel laten tellen!
#365dagenfocus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.