Bos, takken, takjes ... helder blauwe lucht

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 19:37

Eergisteren scrolde ik door mijn foto's en kwam dus bij deze terecht.

Eerst herinnerde ik mij het ongemak van deze wandeling. Maar daarna zag ik in deze foto precies wat deze #365dagenfocus met mij doet. Wat een mooi en bijzonder proces.
Toen ik op die scheve stronk die ook nog eens scheef in de bodem stond zat zag ik alleen al die droge takken overgaan in steeds kleinere takjes. Afstekend tegen die prachtige blauwe lucht. Maar nu zie ik de bijzondere constructie van deze takken en takjes die de boomtoppen hun structuur, maar ook hun weerbaarheid bieden. En het zijn er veel hoor!
In mijn laatste postmoment sprak ik over hoe anders vasthouden loslaten in een ander perspectief zet. Dit past hier goed bij. Als ik alles wat in mijn hoofd, hart en buik leeft anders ga vasthouden dan ontstaat daar een verbindende constructie die structuur en weerbaarheid gaat bieden. En als het dan gaat waaien of stormen zoals de storm waar ik vorige week in terecht kwam, dan kan ik meebuigen.
Zo legde ik maandag de focus op mijn agenda, zakelijk en privé. Ik plande mijn afspraken realistisch, ik plande momenten voor mijzelf in mijn agenda. Ik wees sommige agenda uitnodigingen af. Mijn agenda ziet er haalbaar uit. Ik ben tevreden als ik naar mijn agenda kijk. Nu het moeilijkste stukje. Trouw zijn aan mijn agenda, trouw zijn aan dat waar ik me prettig bij voel. Het geeft me overzicht en ook al is deze week een beetje vol en maak ik wat lange dagen, is er nog voldoende helder blauwe lucht om van te kunnen genieten.
Gisteren was mijn succes dat ik mijn agenda heb gevolgd en dat het werkte, ook toen er dingen bij kwamen die niet gepland waren. #365dagenfocus: Ik hou d'r van!

Fijne dag allemaal vandaag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.