Bewust-word-ding

Gepubliceerd op 6 mei 2019 om 18:52

Bewustwording wordt bewust-word-ding!


Benieuwd naar hoe mijn Social Media Loos weekend is verlopen? Nou hou je vast, ik verbaasde me over de impact.
Je bent namelijk niet zomaar Social Media Loos. Zo'n weekend stel je niet even zomaar in, dat vereist wat voorbereiding.
Zo ging ik zaterdag een rondje vriendinnenbezoek in Noord-Holland doen. Het eerste wat ik dacht was: 'Ik laat mijn telefoon gewoon thuis'. Maar daarbij bedenkend dat ik misschien pech onderweg zou krijgen, ging ik toch twijfelen. Want er zijn gele palen langs de weg meer te bekennen. Dus hoe ga ik dan pech hulp bereiken? Ik ben tegenwoordig best wel stoer en ik durf heus wel aan iemand te vragen of ik gebruik mag maken van iemands telefoon, maar ja....langs de snelweg is dat wel een dingetje, want je weet nooit wie er voor je stopt. Dus mijn telefoon ging mee. Weliswaar zonder 4G....tot de A10 dan, want ik had er niet over na gedacht dat ik niet uit m'n hoofd de weg zou weten en dus ook geen routebeschrijving uitgeprint....dus ging onderweg ook mijn 4G aan. En daarmee kwamen alle berichten van alle Social Media ook binnen. Dat ging natuurlijk wel een beetje kriebelen. Want ik zit in een aantal app groepen waar druk gecommuniceerd wordt, ook in het weekend. En ik heb hen niet geïnformeerd. Stel je voor dat daar een berichtje bij zit waar ik iets mee moest doen....
Op plaats van bestemming natuurlijk gelijk m'n 4G uit en mijn berichten niet gelezen. Maar dan komt er in het gesprek een onderwerp waar je meer van wilt weten....en dat wil je opzoeken op je telefoon, maar zonder 4G lukt dat ook niet. Natuurlijk kan de mijne uitlaten en met de ander meekijken, maar toch...Met mail idem dito.
Al met al, maakte het me wel een beetje onrustig. Voor hen die het wel wisten was het ook wennen, want ineens voerde ik een WhatsApp gesprek maar dan via sms ;)
Conclusie?
Echt offline zijn is inmiddels een uitdaging die als je 'm goed voorbereid wel eens echt als luxe kan aanvoelen. En ik geef het ook nog niet op. Ik ga het opnieuw proberen, op structurele basis. Ieder 3e weekend van de maand ga ik van vrijdagavond tot maandagochtend zo voorbereid mogelijk offline. Ik wil niet meer altijd bereikbaar zijn!

Voel jij weleens de behoefte om alles uit te zetten? En wat houdt jou dan tegen?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.