Smartphone ff dom maken

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 18:52

Smartphone wordt weer dom....


Om nog even terug te komen op mijn focus van gisteren, iets dat steeds maar blijft terugkeren is de drukte in mijn hoofd. Het er is bijna nooit rustig. Aan alles waar ik aan denk plakken nog weer een heleboel be- en overdenkingen. En ik blijf het zelf ook maar aanvullen met alle informatie die ik dagelijks ophaal uit bijvoorbeeld sociale media. Soms vraag ik me af of ik die informatie allemaal nodig heb. En wil ik al die informatie ook echt? Maar als ik dan door m'n Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram heen blader krijg ik alles binnen wat ik voorbij zie komen. En als het eenmaal in m'n hoofd zit....tsja, dan is het lastig het er ook weer uit te krijgen. Dit gaat zo 7 dagen per week.
Niet alleen thuis of privé, maar ook in het werk gaat dit zo. Als ik denk aan hoeveel mail er bij ons in onze inbox komt, dan schrik ik daar wel eens van. Stel je eens voor dat je al die berichten op papier in je brievenbus zou krijgen. (Wel weer goed voor Post.nl. ) Toch kan ik me niet herinneren dat we vroeger zoveel briefpost kregen of verzonden.
En dat 7 dagen per week! Dat wil ik niet meer! Ik wil het anders. Maar hoe? Ik heb wel wat ideetjes.....
Eén daarvan ga ik dit weekend uitproberen. Ik stel voor mezelf vanaf vanavond een #socialmedialoos weekend in. Mijn smartphone wordt weer even alleen telefoon.
En om weer even ver terug te gaan, neem ik mijn telefoon ook niet mee als ik boodschappen ga doen. Ik ben dus gewoon beperkt bereikbaar dit weekend. Net als vroeger. Ik vind het best spannend.
Maandag laat ik jullie weten hoe het was!
Ga jij wel eens offline om gewoon weer even bij jezelf te komen? Ben jij weleens bewust niet bereikbaar? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.