En daarom Thee met Thesing....

Gepubliceerd op 1 november 2018 om 19:53

FOTO©2019ESTHERTHESING

Van thee wordt je creatiever las ik ergens. Daar geloof ik wel in. Gelukkig is thee dan ook mijn favoriete drank. Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. En dan nog het liefst een ander smaakje in ieder glas thee. Mijn glas kan eigenlijk niet groot genoeg zijn. Heerlijk zo'n groot glas hete thee. Zeker als het weer wat kouder wordt. Lekker met een stukje heerlijke pure chocolade op mijn tong en dan zo'n warme slok thee die de chocolade smelt en meeneemt. Dat is voor mij echt een geluksmomentje.
Op dit moment zit ik met een lekker glas thee met gember, citroen, groene sencha, kaneel, wortel en zoethout te zwoegen op mijn eerste blog en ik denk aan de dag dat ik dit heerlijke theetje kocht. Het was op een mooie dag in oktober :) Mijn buurvrouw en ik hadden een workshop 'jam maken' gedaan in De Proeftuin in Boskoop. Daar is een heel leuk streekwinkeltje. Ik kom er niet zo vaak maar als ik er ben, ga ik eigenlijk niet weg zonder zakje thee.
Een paar maanden terug was ik daar bij een workshop over thee. Voor veel mensen is thee niet meer dan een zakje wat je in heet water laat hangen en zo je water kleurt en wat smaak afgeeft. Maar er zijn ook mensen die echt een passie hebben voor thee. Die kunnen uren praten over thee. Tijdens deze workshop wel zo'n 2 uur. Saai? Nee, helemaal niet. Het is leuk om iemand te zien glimmen als hij over thee praat. Zo leerde ik daar bijvoorbeeld dat als je heet water op bijvoorbeeld een schijfje citroen, een stukje gember en kaneel giet, (dit doe ik regelmatig) dan zet je geen 'verse' thee, dan heet het fusion. Er komt geen thee aan te pas. Toen bedacht ik me ook dat 'verse munt-thee' dus helemaal niet bestaat. En toch bestel ik 'verse munt thee' en niet een glas munt fusion als ik 'buiten' thee drink.
Thee en ik, best friends forever. Ik kan er geen uren over praten en ik maak zelf geen bijzondere of creatieve theetjes. Maar ik hou ervan. En als ik op visite ga vind ik het pas echt knus als ik met een lekker groot glas thee of fusion voor me neus zit.
Thee maakt mij misschien niet creatiever, maar ik heb wel graag een glas thee naast me staan als ik creatief bezig ben, als het druk is in mijn hoofd, ik geen overzicht meer heb, als ik me ergens zorgen over maak, maar ook als ik blij ben, als ik lees, als ik auto rij, als ik ergens moet wachten. En als ik over deze dingen schrijf, doe ik dat zeker met een glas thee naast me. En daarom Thee met Thesing! :)


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb